Konu
:
Yumurtalı Mantar Kavurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Mantar Kavurma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Mantar Kavurma Tarifi
Yumurtalı Mantar Kavurma Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler
1 kg mantar
2 bağ yeşil taze soğan
1 adet limon suyu
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
2 bağ taze yeşil soğan temizlenerek iri iri doğranır
1 kg mantarın ortasındaki kökler mantarlardan ayrılarak dış yüzeyindeki ince zar soyulur
Yeniden bir kez daha sudan geçirilir
Herhangi orta boy tencereye suyu süzülen mantarlar konulur
Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra 1 adet limon sıkılır ve orta ocak ateşine kaynamaya bırakılır
Kaynama başlayınca 10 dakika daha haşlanır
Mantarların kararmaması için içerisine 1 adet limon suyu sıkılır
Haşlanan mantarlar soğan gibi küp küp küçük şekilde doğranır
Geniş bir tavaya 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı konularak orta ocak ateşinde kızması beklenir
Yağ kızdıktan sonra içerisine doğranmış 2 bağ yeşil taze soğan eklenerek kavurmaya başlanır
Bir kâseye 3 adet yumurta kırılarak çırpılır
Kavrulan soğanlara doğranmış mantarlar da eklenerek tavada birkaç kez çevrilerek soğanlarla harmanlanır
Ortalama 5 dakika pişirilen harcın hafif kızarması gerekmektedir
Kızaran harcın içerisine 1,5 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz ve 3 adet çırpılmış yumurta da eklenerek sürekli karıştırılır
Amaç yumurtanın bir yerde birikip topaklanmamasıdır
Yumurtalar da çiğliğini yitirdikten sonra servis edilebilir
Yemeğimiz ortalama 4 kişiliktir
Yapılış süreci 15-20 dakikadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul