Konu
:
Yılbaşı Akşamı İçin Farklı Patlamış Mısır Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
Yılbaşı Akşamı İçin Farklı Patlamış Mısır Tarifler
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yılbaşı Akşamı İçin Farklı Patlamış Mısır Tarifler
Yılbaşı akşamı için farklı patlamış mısır tarifler
Karamelli mısır patlakları
Malzemeler:
1 çay bardağı cin mısırı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri 2-3 dal nane
Hazırlanışı:
İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun
2-3 adet mısır tanesini tencereye atın
Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin
Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın
Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyun
Orta ateşte tozşeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın
Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun
Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın
Arzunuza göre kaplara alıp soğutun
Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Mısır patlaklı çubuklar
Malzemeler:
l2 paket (80er gramlık) sütlü çikolata l50 gram margarin l3 su bardağı patlamış mısır l3 çorba kaşığı renkli şekerleme
Hazırlanışı:
Sütlü çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin
Derin bir kaseye patlamış mısır ve 2 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi koyun
İçine erimiş çikolatayı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın
Diğer tarafta muffin kalıplarının içini küçük kağıt kek kalıplarıyla kaplayın
Kağıtların içine kalan 1 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi eşit olarak serpin
Daha sonra çikolatalı karışımı şekerlemelerin üzerine paylaştırın
Her bir mısır patlağının ortasına 1 adet çubuk saplayın ve elinizle hafifçe üstüne bastırın
Derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kağıt kalıplardan çıkarıp, servis yapın
Mısır ve pirinç çıtırlı sandviç
Malzemeler:
2 adet mısır ve pirinç çıtırı 1 çorba kaşığı krem peynir 1 adet muz 1 çorba kaşığı bal
Üzeri için:
Frenk üzümü reçeli
Hazırlanışı:
1 adet mısır ve pirinç çıtırının üzerine krem peynir sürüp diğer mısır ve pirinç çıtırını üzerine kapatın
Muzu dilimleyip üzerine yerleştirin
Bal döküp, frenk üzümü reçeli ile süsleyerek servis yapın
Patlamış mısır pastası
Malzemeler:
1 adet sade hazır pandispanya 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı cin mısırı
Kreması için:
2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı tereyağı 2 paket vanilya
Karamel için:
4 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su
Süslemek için:
10-15 adet antepfıstıklı draje
Hazırlanışı:
Öncelikle kremayı hazırlayın
Bunun için, bir tencereye süt, tozşeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın
Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin
Karıştırıp soğumaya bırakın
Tozşekeri süte ekleyip eritin
Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın
Alt parçayı bir tabağa alın
Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün
Kekin üst parçasını yerleştirin
Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin
Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı alın
Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun
Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın
Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın
Karamel için, geniş bir tavaya tozşeker ve suyu alın
Orta ateşte 10-15 dakika pişirin
Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın
Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin
Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul