Yalnız Mesajı Göster

Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları







Hindi Eti İçin Terbiye Sosu

Malzemesi

2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet sarmısak (dövülmüş)
Yarım yemek kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon

Tarif

Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır
Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır
Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır
İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz
Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir

Alıntı Yaparak Cevapla