Yalnız Mesajı Göster

Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları







Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos- Tarif I

Malzemesi

3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş)
3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal)
3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası)
3 yemek kaşığı soya sosu
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Eğer arzu ederseniz;
1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır

Tarif

6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir

Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sun

Alıntı Yaparak Cevapla