10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Şerbetleri Tarifleri
Osmanlı Şerbetleri Tarifleri
Elma Şerbeti Tarifi
Malzemeler: 2 kg yeşil elma, 1 kg toz şeker, 2 litre su, 2 adet tarçın çubuğu, 2 adet elma kabuğu rendesi
Hazırlanışı: Elmaların kabuğunu soyup dörde bölün Çekirdekleriyle birlikte derin bir tencereye alın Sırasıyla çubuk tarçın, su, elma kabuğu ve şekeri ilave edin 30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın Soğuyuncaya kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletin İnce delikli bir tülbentten süzüp soğutun Servis yapın
Şeftali Şerbeti Tarifi
Malzemeler: 3 kg şeftali, 1,5 kg toz şeker, 4 adet karanfil, 2 litre su, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Şeftalilerin kabuklarını soyup küp doğrayın Doğranmış şeftalileri geniş bir tencereye alıp sırasıyla şeker, karanfil ve limon suyu ekleyin Şeftalileri 10-11 saat dinlendirin Daha sonra su ilave edip 30 dakika kaynatın ve limon kabuklarını ilave edin 5-10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın İnce delikli tülbentten geçirip süzün Buzdolabında bekletip soğutun Soğuk servis yapın
Nar Şerbeti Tarifi
Malzemeler: 2 kg nar, 2 adet, limon, 1,5 kg toz şeker, 2 tarçın çubuğu, 2 gr toz kakule, 1 litre nar suyu, 2 litre su
Hazırlanışı: Narları iyice yıkayıp ortadan ikiye kesin ve suyunu çıkartın Geniş bir tencereye sırasıyla nar, kakule, tarçın çubuğu ve şekeri ilave edip, üzerini örtecek kadar su ekleyin Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın Limonların suyunu sıkın ve şerbete ekleyip karıştırın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Son olarak nar suyunu ekleyip karıştırın Süzgeçten geçirip karışımı ince delikli bir tülbentten geçirin Buzdolabında soğutun Soğuk servis yapın
Ahududu Şerbeti Tarifi
Malzemeler: 1 kg ahududu, 15 gr limon tuzu, 1 kg toz şeker, 4 adet karanfil, 1 litre su
Hazırlanışı: Ahududuları temizleyin ve bol suda zedelemeden yıkayın Süzüp toz şekerle ovalayarak yoğurun Şekerin tamamen erimesi için 10-11 saat kadar bekletin İnce delikli süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün Süzgeçte kalan posaya su ilave edip tekrar yoğurun Suyunu sıkıp süzün Elde ettiğiniz şerbete 15 gr limon tuzu ve karanfilleri ekledikten sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatın Süzgeçten geçirip soğuması için buzdolabında bekletin Soğuk servis yapın
Limon Şerbeti Tarifi
Malzemeler: 2 adet limonun suyu, 1250 gr toz şeker, 2 litre su, 100 gr süzme bal, 3 adet karanfil
Hazırlanışı: Derin bir tencereye sırasıyla limon suyu, toz şeker, tane karanfil ve süzme balı ilave edin 5-6 saat bekletip suyu ekleyin ve kaynatın Dinlenmesi için soğuyuncaya kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletin İnce delikli tülbentten süzerek soğuk servis yapın
|
|
|