Konu
:
Şeftalili Brule Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Brule Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Brule Tarifi
3 adet şeftali (dilimlenmiş)
300 gr az yağlı yoğurt
75 gr esmer şeker (karamel sosu için)
İsteğe göre tarçın
1-Keskin bir bıçakla şeftalileri ya da tutku meyvesini ortadan ikiye bölün
Tutku meyvesi kullanacaksanız bir kaşıkla içini çıkarın
Şeftali kullanacaksanız blenderda püre haline getirin
Sonra bu püreyi ısıya dayanıklı 4 kaseye ya da sufle kabına eşit olarak paylaştırın
2-Yoğurtları pürenin üzerine eşit olarak koyup üzerini düzeltin
En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın
3-Şekeri ve suyu bir tencereye koyun
Şeker tamamen eriyip karamel kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin
Karameli yoğurdun üzerine döktüğünüzde, 1 dakika içinde donacaktır
Brulelerinizi servis zamanına kadar bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul