Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Brule Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Brule Tarifi



3 adet şeftali (dilimlenmiş)

300 gr az yağlı yoğurt

75 gr esmer şeker (karamel sosu için)

İsteğe göre tarçın

1-Keskin bir bıçakla şeftalileri ya da tutku meyvesini ortadan ikiye bölün Tutku meyvesi kullanacaksanız bir kaşıkla içini çıkarın Şeftali kullanacaksanız blenderda püre haline getirin Sonra bu püreyi ısıya dayanıklı 4 kaseye ya da sufle kabına eşit olarak paylaştırın 2-Yoğurtları pürenin üzerine eşit olarak koyup üzerini düzeltin En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın 3-Şekeri ve suyu bir tencereye koyun Şeker tamamen eriyip karamel kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin Karameli yoğurdun üzerine döktüğünüzde, 1 dakika içinde donacaktır Brulelerinizi servis zamanına kadar bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla