Konu
:
İçLi Lavaş Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İçLi Lavaş Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçLi Lavaş Tarifi
İçli Lavaş
İç harcı için malzemeler;
500gr dana eti
3 adet domates
4 adet yesil biber
2 dis sarmisak
siviyag
tuz,karabiber,pul biber
LAVAŞ
Hamuru için Malzemeler;
3 su bardagi un
1 tatli kasigi yas maya
1 cay kasigi tuz
aldigi kadar su
YAPILIŞI;
önce Lavaşı hazırlayalım
Bir kabin icine yas mayayi,az su ile eritelim,unu ilave
edelim,tuzu da ilave edip kulak memesi kivamina gelene kadar yoguralım
Minik
bezeler yaptıktan sonra mayalandiralim
Tezgaha un serpip bezeleri pisirmek
icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalım
Teflon
tavada altını ve üstünü kızarana kadar cevirerek pisirelim
Etleri minik minik dograyalim
Tavaya sıvı yagı koyup etleri ilave ediyoruz etleri
güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz ,suyunu salip cektikten sonra
üzerine dogradığımız biberi ve sarmısakları ilave ediyoruz
Kabukları soyulmus
domatesi,tuzu ve baharatları da ilave edip biraz daha kavuruyoruz
Pisince
ocaktan alip lavasla servis ediyoruz
afiyet bal şeker olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul