Yalnız Mesajı Göster

İçLi Lavaş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçLi Lavaş Tarifi



İçli Lavaş



İç harcı için malzemeler;

500gr dana eti

3 adet domates

4 adet yesil biber

2 dis sarmisak

siviyag

tuz,karabiber,pul biber

LAVAŞ
Hamuru için Malzemeler;

3 su bardagi un

1 tatli kasigi yas maya

1 cay kasigi tuz

aldigi kadar su

YAPILIŞI;

önce Lavaşı hazırlayalımBir kabin icine yas mayayi,az su ile eritelim,unu ilave

edelim,tuzu da ilave edip kulak memesi kivamina gelene kadar yoguralımMinik

bezeler yaptıktan sonra mayalandiralimTezgaha un serpip bezeleri pisirmek

icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalımTeflon

tavada altını ve üstünü kızarana kadar cevirerek pisirelim

Etleri minik minik dograyalimTavaya sıvı yagı koyup etleri ilave ediyoruz etleri

güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz ,suyunu salip cektikten sonra

üzerine dogradığımız biberi ve sarmısakları ilave ediyoruzKabukları soyulmus

domatesi,tuzu ve baharatları da ilave edip biraz daha kavuruyoruzPisince

ocaktan alip lavasla servis ediyoruz

afiyet bal şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla