Konu
:
Pirpirimaşı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirpirimaşı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirpirimaşı Tarifi
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı yeşil mercimek
200 gr semizotu (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
Öncelikle nohut, mercimek ve kurufasulyeyi bir gece önceden ıslatın
Ertesi gün hepsini ayrı ayrı haşlayın
Daha sonra haşlama sularını süzün
Orta büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı yağda kavurun
Üzerine 3 subardağı su ve bakliyatları ilave edin
Yarım saat kadar kaynatın
Ayri biryerde 2 çorba kaşığı unu, 1 su bardağı suda bulamaç haline getirin
Tel süzgeçten geçirerek yavasça çorbaya ekleyin
10 dakika daha kaynatın
Ardından ince kıyılmış semizotunu ekleyip, birkaç dakika daha kaynatın
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Tencereyi ocaktan alıp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul