Konu
:
Tarhana Tarifi Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Tarhana Tarifi Yapımı
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Tarhana Tarifi Yapımı
1 kilo kuru soğan
yarım kilo kırmızı salçalık biber
Acı kırmızı biber(miktarı keyfe göre
1/2 kilo)
bBirer demet dereotu nane maydanoz
Bolca sarmısak
(yarım kafa uygun)
Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmış
biberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var
Acı biber az suda kaynatılacak
Robotta çekilecek
Soğan robottan geçirilip pişirilecek
Sarmısak çekilip eklenecek
Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek
Domatesler de
Hepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek
(Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor
)
Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak
(Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanız
Yoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyor
Buna böce denir
Süzüp içmenin tadı bambaşka
Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için
)
Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek
10 kilo kadar un katmanız gerekebilir
Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz
büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak
İki gün yeterli
arasıra karıştırılacak
Hamur kabaracak iyice
Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak
Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için
ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek
İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak
Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul