Yalnız Mesajı Göster

Tarhana Tarifi Yapımı

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Tarifi Yapımı



1 kilo kuru soğanyarım kilo kırmızı salçalık biberAcı kırmızı biber(miktarı keyfe göre1/2 kilo)bBirer demet dereotu nane maydanozBolca sarmısak(yarım kafa uygun)Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmışbiberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var

Acı biber az suda kaynatılacakRobotta çekilecek
Soğan robottan geçirilip pişirilecekSarmısak çekilip eklenecek
Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek Domatesler deHepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek
(Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor)
Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak
(Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanızYoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyorBuna böce denirSüzüp içmenin tadı bambaşka Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için)

Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek
10 kilo kadar un katmanız gerekebilir Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz
büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak İki gün yeterli arasıra karıştırılacakHamur kabaracak iyice

Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için

ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek
İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara

Alıntı Yaparak Cevapla