Yalnız Mesajı Göster

Çipura Balığı Pişirme Yöntemi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çipura Balığı Pişirme Yöntemi



Kaynak: Metropost

ÇİFTLİK BÖLGESİ: Ege, Akdeniz, Karadeniz

TÜRLERİ: Küçük çeşitleri Isparoz ve Lida

ÖZELLİKLER: Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gri, yanakları pembemsi

BÜYÜKLÜK: 20 - 40 cm

YEMEK ÖNERİSİ: Izgara, buğulama, çorba, fırın

Küçük vücutlu, yaldızlı pullarla kaplı, kemikli, ön dişleri sivri, üst çenedeki dişleri iki sıra fazla, 50 santimetreye kadar büyüyebilen, lezzetli beyaz etli, daha çok Ege DenizThde bulunan bir balıktır

"İzmarit" ailesindendir Sardalya ve kolyozlarla birlikte Marmara Denizi'ne de gelir Elverişli zamanı bahar ve yaz aylarıdır Yağlı olduklarında ızgara yapılmalıdır Tava yapılırsa lezzetli olur Barbunya ve tekire benzer özellikleri taşır

Alıntı Yaparak Cevapla