Yalnız Mesajı Göster

Lorlu Pazı Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lorlu Pazı Dolması Tarifi



Lorlu Pazı Dolması Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler;

2 demet pazi

1 adet sogan

1su bardagi pirinc

1,5 su bardagi su

2 su bardagi tatli lor

1 cay bardagi zeytinyagi

5-6 dol maydonoz ve dere otu

1 cay kasigi nane

1 cay kasigi karabiber

tuz

Yapılışı:

Pazi yapraklarini bol suda iyice yikayinYapraklari kaynar suya daldirip cikarin Sogani soyup ince ince kiyinZeytinyagi ile birlikte kavurun

İcine 1,5 su bardagi su ve tuz koyup kaynatinDaha sonra yikanmis pirincleri ilave edip demlenmeye birakinPilav soguduktan sonra lor ve kiyilmis dere otu maydonoz,karabiber tuz nane koyup karistirinPazi yapraklarinin ortalarindaki kalin damari alin ve dolma icinden bolca koyup sarinFirin kabina duzgun bir sekilde doseyinUzerine 1cay bardagi su ve 2-3 kasik zeytinyagi gezdirip uzerini alimunyum folya ile kapatin

Kizgin firinda 15 20 dakika 200 C° pisirinFirindan cikartip servis edinSoguk meze olarakta tuketebilirsiniz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla