Konu
:
Lorlu Pazı Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lorlu Pazı Dolması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lorlu Pazı Dolması Tarifi
Lorlu Pazı Dolması Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler;
2 demet pazi
1 adet sogan
1su bardagi pirinc
1,5 su bardagi su
2 su bardagi tatli lor
1 cay bardagi zeytinyagi
5-6 dol maydonoz ve dere otu
1 cay kasigi nane
1 cay kasigi karabiber
tuz
Yapılışı:
Pazi yapraklarini bol suda iyice yikayin
Yapraklari kaynar suya daldirip cikarin
Sogani soyup ince ince kiyin
Zeytinyagi ile birlikte kavurun
İcine 1,5 su bardagi su ve tuz koyup kaynatin
Daha sonra yikanmis pirincleri ilave edip demlenmeye birakin
Pilav soguduktan sonra lor ve kiyilmis dere otu maydonoz,karabiber tuz nane koyup karistirin
Pazi yapraklarinin ortalarindaki kalin damari alin ve dolma icinden bolca koyup sarin
Firin kabina duzgun bir sekilde doseyin
Uzerine 1cay bardagi su ve 2-3 kasik zeytinyagi gezdirip uzerini alimunyum folya ile kapatin
Kizgin firinda 15 20 dakika 200 C° pisirin
Firindan cikartip servis edin
Soguk meze olarakta tuketebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul