10-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
PatlıCan TurşUsu Tarifi
patlıcan turşusu
Malzemeler- 30 adet patlıcan
- Kalın tuz
- 5 baş sarımsak
- 6 demet kereviz yaprağı
- 4 adet havuç
- 10 su bardağı sirke
- 3 demet maydanoz
- 1 adet top lahana
- 2 paket acı pul biber
Yapılışı
Bostandan çürük çarığı olmayan düzgün ve de küçük patlıcanlar alın Güzelce yıkadıktan sonra, büyük tencerede haşlayın Sonra, hemen bir süzgece alıp üzerine esaslı bir ağırlık yerleştirin Ve, bir gece bekletin Patlıcanlar ezilmesin, ama acı suyunun da iyice süzülmesi gerekiyor
Ertesi sabah, öbür hazırlanan harç malzemesini, ince ince kıyarak patlıcanların içine doldurun Ve, kereviz sapları ile bağlayın Patlıcanları büyük kavanoza dizip üzerine tuz, sirke ve su ekleyin Kavanozların ağızlarını sıkıca bağlayın Ancak, birkaç gün sonra, tuzunu kontrol etmek, ve şayet tuzu az ise biraz tuz katmak gerekebilir
|
|
|
|