Konu
:
Sarımsaklı Kesme Çorbası Yapılışı ! Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Kesme Çorbası Yapılışı ! Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Kesme Çorbası Yapılışı ! Nasıl Yapılır Tarifi
Sarımsaklı Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı ! Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük boy yumurta
Aldığınca ılık su
TERBİYE SOSU İÇİN
1,5 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
HAŞLAMAK İÇİN
Sıcak su
Tuz
1 çorba kaşığı fındık yağı
ÜZERİ İÇİN
Tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle kesmeleri hazırlamak için; un yoğurma kabına elenip, tuz ile harmanlanarak ortası havuz şeklinde açılır ve yumurta kırılıp ılık su ilavesi ile sert kıvamlı bir hamur yoğrulur
Elde edilen hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve her beze bol bol unlanarak çok kalın yada çok ince kalmayacak şekilde açılır
Açılan yufka unlanarak 1×1 cm ebatlarında kare kare kesilip bol bol unlanarak tepsiye yayılır, 1 gün üzerine beyaz renkli tülbent örtülerek kurutulan kesmeler ertesi gün fazla unları elenerek bir tencereye alınır ve kesmelerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edilerek, tuzu ve sıvıyağı da eklenerek haşlamaya bırakılır
Haşlanıp ocaktan alınan kesmeler bir kenarda soğumaya bırakılır
Bu esnada yoğurdun içerisine havanda dövülmüş sarımsaklar eklenip karıştırılır ve parmak dayanacak sıcaklığa gelmiş çorbanın içerisine hızlıca çırparak eklenir
Küçük bir tavada tereyağı eritilip, çorbanın üzerine gezdirilir ve sıcak sıcak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul