Konu
:
Bardak Eriği Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bardak Eriği Reçeli Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bardak Eriği Reçeli Tarifi
Bardak Eriği Reçeli Tarifi
1,5 kg bardak eriği (ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
1+1/4 bardak su
6 su bardağı toz şeker
Bardak eriklerini ve suyu, büyük bir tencereye koyup yüksek ateşte kaynatınız
Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika, bardak erikleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Şekeri katıp eriyene kadar karıştırınız
Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika, reçel koyulaşana kadar kaynatınız
(Koyulaşma kıvamını anlamak için reçelden bir kaşıkla biraz alıp bir tabağa koyarak soğumasını bekleyiniz
Soğuyunca parmağınızla dokunduğunuzda reçelin üstü büzülüyorsa hazır demektir
Hâlâ gevşekse, tencereyi yeniden ateşe oturtup ara sıra da kontrol ederek kaynatmaya devam etmek gerekir
) Reçel koyulaşınca tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla üstündeki köpüğü alınız
Reçeli temiz, kuru ve ısıtılmış kavanozlara boşaltınız
Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul