10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Hoşafları Tarifi
Ramazan hoşafları Yapılışı Mazemeleri
ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI
Malzemeler:
2 dilim tatlı kabak, 1 su bardağı kuru üzüm, 4 bardak su, 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın Kabakları ilave edin Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk sonra ocaktan alın Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin

ERİK HOŞAFI
Malzemeler:
1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su
Yapılışı:
Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın

KURU ÜZÜM HOŞAFI
Malzemeler:
250 gr kuru üzüm, 2 su bardağı şeker, 5-6 bardak su
Yapılışı:
Kuru üzümlerin saplarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın Üzümleri bir tencereye koyarak üzerine 5-6 bardak su ilave edin Kuru üzümler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin İki su bardağı şekeri tencereye ilave ettikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alın Soğuk olarak servis yapın

KURU VİŞNE HOŞAFI
Malzemeler:
500 gr kuru vişne, 8 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Vişneleri yıkayıp süzdürün Bir borcam tencerede suyu kaynatın Su kaynadıktan sonra vişneleri içine atın Ocağı kısarak 6-7 dakika kadar vişneleri pişirin Şekeri üzerine ekleyin ve eriyinceye kadar ateşte tutun Ocaktan alarak soğuk servis yapın

|
|
|