10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Omlet Tarifi
Balıklı Omlet Tarifi
6 yumurta
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
125 gr balık (haşlanmış, ayıklanmış ve doğranmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı soğuk su
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup kızdırınız Balıkları ekleyip, arasıra karıştırarak 3-4 dakika, balıklar iyice ısınana kadar pişiriniz Maydanozu katıp tavayı ateşten indirerek, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız
Yumurta, tuz, biber ve suyu, orta boy bir kasede çatalla iyice karıştırınız Kalan 1 çorba kaşığı yağı büyük omlet tavasında kızdırınız Yumurtalı karışımı boşaltıp karıştırarak bir kaç saniye, dibinin biraz tutmasını bekleyiniz Ateşin altını kısınız Spatulayla omletin kenarlarını kaldırıp tavayı öne doğru eğerek, üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız
Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, dibinin yeniden biraz tutması için bekleyiniz
Balıkları omletin yarısının üstüne boşaltıp tavayı öne doğru eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını yarım daire biçiminde, balıkların üstüne katlayınız
Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız Omleti ikiye yada üçe kesip servis ediniz
|
|
|