Konu
:
Keşkek Kebabı...
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek Kebabı...
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkek Kebabı...
Keşkek Kebabı
Malzemesi:
1 kg aşurelik buğday
1 adet kuzu gerdan
4 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
250 g tereyağı
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı karabiber
Su
Hazırlanışı:
Buğdayları ayıklayın ve akşamdan soğuk su ile ıslatın
Sabaha kadar bekletin
Buğdayları iyice yıkayıp tencereye alın
Üzerine beş parmak geçecek kadar su koyun
Kuzu gerdanı temizleyin ve buğdayla beraber 1
5 saat kısık ateşte pişirin
Etler pişince çıkartın, kemiklerinden tel tel ayırın
Buğdaylar iyice pişmiş duruma gelince suyu da koyulaşır
Tahta kaşık veya çırpma teli ile karıştırın
Bir tavada tereyağını eritin; soğanları iyice renk alıncaya kadar kavurun ve kaynayan buğdayın içine karıştırın
Etleri ilave edin, tuz ve biberi ekleyin
İyice karıştırıp hazır hale getirin
Kebabı yapmak için:
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz karabiber
2 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Önce tereyağını tencerede eritin, soğanları ekleyip rengi pembeleşinceye kadar kavurun
Kuzu etini ilave edin
3-4 dakika beraber karıştırıp salçayı ekleyin
İyice karıştırın ve su ilave edip tencerenin kapağını kapatın; 30 dakika ağır ateşte pişirin
Etlerin pişmesine yakın domates, yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin
4-5 dakika beraber kaynatıp ocaktan alın
Servis yaparken geniş bakır veya gümüş kaba ilk önce keşkeği doldurun
Üzerine kuşbaşı etleri döküp biraz da sosundan keşkeğin üzerine gezdirin
Sıcak servis edin
Arzuya göre tavuklu ve hindili keşkek de yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul