Konu
:
Bolonez Soslu Makarnalı Omlet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bolonez Soslu Makarnalı Omlet Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolonez Soslu Makarnalı Omlet Tarifi
Bolonez Soslu Makarnalı Omlet Tarifi
750 gr O numara makarna (haşlanmış)
2 su bardağı bolonez sos
6 yumurta (iyice çırpılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Makama ve bolonez sosu büyük bir kaseye koyup, iki çatalla iyice karıştırınız
Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip yeniden iyice karıştırınız
Büyük bir tavada yağı ağır ateşte kızdırınız
Yağ kızınca makarnayı katıp 3 dakika pişirdikten sonra, ateşin altını açarak, karıştırmadan 8 dakika daha pişiriniz
(Yanık makarna kokusu gelse bile 8 dakikalık pişirme süresini doldurmağa dikkat ediniz
Hafif yanıklık omletinize ayrı bir tad verecektir
)
Tavayı ateşten alınız
Üstüne ısıtılmış bir servis tabağı kapatıp ters çevirerek, omleti tabağa çıkarınız
(Omletin kolayca tavadan kayması gerekir
)
Keskin bir bıçakla omleti kareler halinde kesip, üstünü kıyılmış maydanozla süsleyerek servis ediniz
Not: Bolones soslu makarnalı omlet, kalmış makarnanın değerlendirilmesiyle de hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul