Konu
:
Fransız Sünger Keki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Sünger Keki Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Sünger Keki Tarifi
Fransız Sünger Keki Tarifi
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
90 gr (3/4 su bardağı) + 2+1/2 çorba kaşığı un
4 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
20 cm çevresi, 5 sm derinliği olan bir kek kalıbını 1/2 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayınız, içine 2+1/2 çorba kaşığı un serpip, fazla ununu silkeledikten sonra bir kenara bırakınız
Orta boy bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri, bir tahta kaşıkla rengi beyazlaşıp koyulaşana kadar çırpınız
Başka bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getirin
Madeni bir kaşıkla, kar haline gelmiş yumurta aklarını, şeker-yumurta sarısı karışımına 90 gr (3/4 su bardağı) unla aynı zamanda ekleyiniz
Kalan 3+1/2 çorba kaşığı tereyağı ve vanilya esansını karıştırınız
Bu karışımı kalıba boşaltıp fırına sürünüz
35-40 dakika, kek kabarıp hafif kahverengimsi olana kadar pişiriniz
Kalıbı fırından alıp, keki kalıbın içinde 6-8 dakika bırakınız
Sonra kalıbın iç kenarında çepeçevre bir bıçak gezdirip keki bir tabağa alt üst ediniz
Bir saat soğuttuktan sonra sade olarak, üstüne pudra şekeri serperek yada ortadan kesip arasını krem şantiyi sürerek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul