Konu
:
Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Çubuklarıyla Sarılmış Hindi Provencal Tarifi
1 kg
Pınar Hindi Göğüs Biftek
100 ml
Pınar Süt
50 gr
Pınar Tereyağı
50 ml
sızma zeytinyağı
500 gr
galeta unu
500 gr
Domates
1 adet soğan
2 adet kabak
2 adet havuç
3 diş sarmısak
Taze kekik
Taze fasulye
Taze soğan
2 çay kaşığı kurutulmuş sebze miksi
Tuz
Karabiber
Hindi biftekten yaklaşık 15x10 cmlik ince yapraklar elde edin
Yaprakları tuz, karabiber ve sarmısakla lezzetlendirip dinlendirin
Sebzeleri 15 cmlik kalemler formunda dilimleyip, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın
Haşlanmış sebzeleri eritilmiş tereyağı, tuz, muskat ve karabiberle lezzetlendirin
Galeta ununu kurutulmuş sebze miksi, tuz, karabiber ve taze kekikle harmanlayın
Sebzeleri uçları dışarıda kalacak şekilde hindi filetoların içine yerleştirip rulo yapın
Mutfak ipiyle sıkıca bağlayın
Hazırladığınız ruloların sadece hindi etli yüzeyini una ve yumurtaya bulayıp, hazırladığınız galetalı karışımla kaplayın
Domatesleri konkase edin
Soğan ve sarmısağı bir kaserolde zeytinyağıyla soteleyip, içine konkase domatesleri ilave edin
Sosu tuz, karabiber ve taze kekik yaprağıyla lezzetlendirip çektirin
Hazırladığınız sosu bir tepsiye döküp üzerine sebzeli hindi sarmalarını yerleştirin
170 derece ısıtılmış fırında galeta unu renk alıncaya dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul