Konu
:
Et Pişirmenin Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Et Pişirmenin Püf Noktaları
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Et Pişirmenin Püf Noktaları
Et Pişirmenin Püf Noktaları
a — Etin lezzetini ve besin değerini kaybetmemesi için çok yıkamamak gerekir
b — Tuz, biber gibi maddeler önceden serpilmemelidir
Izgara yapılan taraf çevirmeden az önce, diğer taraf ise servis yapılırken tuzlanmahdır
c — Tava ızgarasında ise her iki tarafa, servis yapılırken tuz serpllmeiidir
d — Etler on dakika kadar kaynadıktan sonra üstüne çıkan köpükler alınmalıdır
e — Büyükbaş hayvanların pirzolalarına birgün evvelden zeytinyağı ile şarap sürülürse çabuk pişer, lezzetli ve yumuşak olur
f — Pirzola ve şiş kebapları daima ağır ateşte pişirilmelidir
Ateş, damlayan yağların etkisiyle alevlenirse, alevlere tuz ekmelidir
g — Rosto yapılırken, tuz ve biber, tencereye et konulmadan önce atılmalıdır
Etin bulunduğu tencere kapakla örtülmemeli ve su ilâve etmemelidir
Dikkat edilecek diğer bir hususta rostoyu katiyen anlamamaktır
h — Etlere ilâve edilecek soğanları gayet az kavurmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul