Yalnız Mesajı Göster

Et Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Pişirmenin Püf Noktaları



Et Pişirmenin Püf Noktaları

a — Etin lezzetini ve besin değerini kaybetmemesi için çok yıkamamak gerekir

b — Tuz, biber gibi maddeler önceden serpilmemelidir Izgara yapılan taraf çevirmeden az önce, diğer taraf ise servis yapılırken tuzlanmahdır

c — Tava ızgarasında ise her iki tarafa, servis yapılırken tuz serpllmeiidir

d — Etler on dakika kadar kaynadıktan sonra üstüne çıkan köpükler alınmalıdır

e — Büyükbaş hayvanların pirzolalarına birgün evvelden zeytinyağı ile şarap sürülürse çabuk pişer, lezzetli ve yumuşak olur

f — Pirzola ve şiş kebapları daima ağır ateşte pişirilmelidir Ateş, damlayan yağların etkisiyle alevlenirse, alevlere tuz ekmelidir

g — Rosto yapılırken, tuz ve biber, tencereye et konulmadan önce atılmalıdır Etin bulunduğu tencere kapakla örtülmemeli ve su ilâve etmemelidir Dikkat edilecek diğer bir hususta rostoyu katiyen anlamamaktır

h — Etlere ilâve edilecek soğanları gayet az kavurmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla