Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Tavuk Ciğerli Omlet Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Tavuk Ciğerli Omlet Tarifi



Mantarlı ve Tavuk Ciğerli Omlet Tarifi

4 yumurta (hafifçe çırpılmış)

60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı

1 küçük arpacık soğanı (ince kıyılmış)

125 gr mantar (silinip temizlenmiş ve doğranmış)

1/2 su bardağı tavuk suyu

2 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı krema

Küçük bir tencereye 4 çorba kaşığı yağı koyup, orta ateşte kızdırınız Soğan ve mantarları ekleyip, arasıra karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz

Tavuk ciğerlerini katıp, arasıra karıştırarak 4-5 dakika, her yanları pembeleşene kadar pişiriniz Delikli kepçeyle tenceredekileri bir tabağa çıkarıp, sıcak olarak saklayınız

Tencereye tavuk suyunu ve maydanozu koyup, ateşin altını açarak 5-6 dakika, sos yarısını çekene kadar kaynattıktan sonra, kremayı ekleyiniz

Ateşin altını kısıp, tabaktaki ciğer karışımını katarak karıştırınız Karışımı 4 dakika kaynatmadan pişirip tencereyi ateşten indirerek, omleti hazırlayana kadar sıcak olarak saklayınız

Kalan 2 tatlı kaşığı yağı bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtayı akıtınız Dibi hafifçe tutmaya başlayınca ateşin altını kısıp, üstü de oturana kadar pişiriniz Ciğerli harem yarısını üstüne döküp, omleti spatulayla ikiye katlayınız Tavayı ateşten alıp spatulayla omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız Omleti ikiye kesip, kalan harcı üstüne ve etrafına dökerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla