Konu
:
Barbunya Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Tava Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Tava Tarifi
800 gr barbunya balığı
Kızartma yağı
Beyaz un
Tuz
Temizlenmiş barbunların sırtları parmakla kontrol edilip kalan pullar temizlenir
Bıçak kullanılmaması gerekir
Bol suda yıkandıktan sonra kağıt havluya dizilerek durulanır
İçine ve dışına az miktarda tuz ve karabiber sürülür
20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirilir
Bir tavada sıvı yağ kızdırılır ve barbunlar una bulanıp tavaya atılır
Küçük balıkların her iki yanı 10 dakika kadar kızartılır
Büyük balıkların ise birkaç defa çevrilmesi gerekir
İri barbunlar unlanmadan da kızartılabilir
Küçük barbun ve tekirlerde mısır unu da kullanılabilir
Mısır unu güzel ve değişik bir lezzet verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul