Konu
:
Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)
Çir Kavurması Tarifi (Evren Ankara)
1 kilogram çir (kayısı kurusu)
3 yemek kaşığı Teremyağ
500 gram şeker
Alabildiği kadar su
Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır
Haşlanan çir süzüldükten sonra, ayrı bir tencerede eritilmiş olan Teremyağının içine şekerle birlikte aktarılıp üzerine bir miktar su konarak kısık ateşte yaklaşık beş dakika pişirilir ve çir kavurması servise hazır hale gelmiş olur
Çir kavurmasının sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul