Yalnız Mesajı Göster

Macaristan Mutfağı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Macaristan Mutfağı



Macaristan Mutfağı
Macar yemek kültürü Fransız, İtalyan, Türk ve Sırp mutfaklarından etkilenmiş Macar mutfağının tipik özelliği biber ve baharatın yemeklerde bolca kullanılmasıdır

Macar yemeği deyince aklınıza ilk gelen gulaş et ve sebzelerden yapılan bir tür çorbadır

Balık çorbası ve lahana dolması bizde akıtma olarak bilinen hortobagyi tipik Macar yemeklerindendir

MACAR GULAŞ
1 Kg Yağsız Kuşbası Dana Eti
"Tercihan sokum tarafından"

100 gr Margarin veya yemeklik Tereyağı

750 gr Kuru soğan

1 ÇK Domates Salçası

½ ÇK Biber Salçası

1 ÇK Mayoran " Mercanköşk"

1 ÇK Kümmel "Avrupa Kimyon"
(Yerli kimyon ile olmaz)

3 Diş dövülmüş sarmısak

1 Defne Yaprağı

"Ungarische Gulasch"
Dünyaca tanınmış bir Macar et yemeği Orijinal adının "Kul Aşı" olduğu ve Osmanlıların Macaristanı işgali sırasında yaygın şekilde pişirildiği rivayet olunur

Soğanları yemeklik doğrayınız ve yağda iyice kavurarak öldürünüz Bu arada dövülmüş sarmısağı da soğanlara katınız Salçaları da ilave ederek kavurmaya devam ediniz Dikkat edilecek husus sık sık karıştırılarak soğanların yanmamasını teminidir

Şimdi eti katınız ve harlı ateşte et rengini değiştirip suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar kavurmaya ara vermeyiniz Et suyunu çekince iki bardak kaynar su ilave ediniz Tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini, mercanköşk ve kümmeli katınız defne yaprağını da tencereye koyunuz

Bu karışımı kapak kapalı iken yaklaşık bir buçuk saat hafif ateşte pişiriniz (Eğer bütün işlemleri düdüklü tencede yaparsanız nihai pişirme süresi 20 dakikadır)

Gerekiyorsa kaynar su ilave ediniz Pişmiş vaziyetteki Gulaş sulu olacağından bir bardağa suyundan alıp bir kaşık unu içinde topaklanmadan eritiniz ve Gulaşa katınız 5 dakika daha kaynatınız Un şişer ve Gulaşın salçası kıvamlı olur
Garni olarak haşlanmış patates, beyaz pilav veya erişte makarna verilebilir

Not : Türk usulü tas kebabında sayılan baharatlar kullanılmaz Soğan yarı yarıya daha azdır Salçası un ile koyulaştırılmaz
Afiyet Olsun!…

Alıntı Yaparak Cevapla