Yalnız Mesajı Göster

Şekerli Fransız Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şekerli Fransız Hamuru Tarifi



Şekerli Fransız Hamuru Tarifi

180 gr (1+1/2 su bardağı) un

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağI (oda sıcaklığında)

90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş)

3 yumurtanın sarısı

Unu bir mermer tezgaha eleyip ortasına çukur yaparak yağ, şeker ve yumurta sarılarını koyunuz

ParmaklarmızIN ucuyla yağ, şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş una yediriniz Bütün malzemeyi una yedirdikten sonra hafifçe yoğurarak top biçimi veriniz

Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız

Not: Şekerli Fransız hamuru, meyveli tart ve hamur kasesinde pişen tatlılarda çok iyi sonuç verir

Alıntı Yaparak Cevapla