Konu
:
Şekerli Fransız Hamuru Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şekerli Fransız Hamuru Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerli Fransız Hamuru Tarifi
Şekerli Fransız Hamuru Tarifi
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağI (oda sıcaklığında)
90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş)
3 yumurtanın sarısı
Unu bir mermer tezgaha eleyip ortasına çukur yaparak yağ, şeker ve yumurta sarılarını koyunuz
ParmaklarmızIN ucuyla yağ, şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş una yediriniz
Bütün malzemeyi una yedirdikten sonra hafifçe yoğurarak top biçimi veriniz
Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız
Not: Şekerli Fransız hamuru, meyveli tart ve hamur kasesinde pişen tatlılarda çok iyi sonuç verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul