Konu
:
Höşmerim Tarifi (Kutludüğün Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Höşmerim Tarifi (Kutludüğün Ankara)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Höşmerim Tarifi (Kutludüğün Ankara)
Höşmerim Tarifi (Kutludüğün Ankara)
Yarım kilogram un
1 kilogram yağlı inek sütü
1 yemek kaşığı Teremyağ
Alabildiği kadar sıcak su
Tuz
Un ile süt karıştırılarak unlusüt hazırlanır
Sütün içine Teremyağ ve bir miktar tuz konarak kaynatılır
Kaynayan sütün içine önceden hazırlanan unlusüt karışımı katılır
Kısık ateşte kaynayan karışımın içerisine un ilave edilerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılır
Dibinin tutmaması için, hamur haline gelene kadar un ilave edilir
Karışım katılaşana kadar kısık ateşte birkaç dakika daha karıştırılarak pişirilir
Pişirilmiş karışım ocaktan alınarak, geniş bir tepsiye boşaltılıp soğumaya bırakılır
Geniş bir tavaya Teremyağ alınarak iyice kızartılır
Kızartılmış Teremyağn üzerine dinlenmeye bırakılan karışım dökülerek karıştırmaya devam edilir
İndirmeye yakın kısık ateşte birkaç dakika (tabanının kızardığından emin oluncaya kadar) bekler sonra da servis tabağı veya tepsisine ters çevrilerek höşmerim hazırlanmış olur
Servis tabağındaki Höşmerim sade yenilebileceği gibi tercihe göre üzerine toz şeker, pekmez veya bal da dökülebilir
Not: Höşmerim bir Yörük Türkmen tatlısıdır
Anakara'nın diğer köy ve kasabalarında bu tarife yakın şekilde yapılmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul