Konu
:
Mısır Sarması Tarifi ( Meksika )
Yalnız Mesajı Göster
Mısır Sarması Tarifi ( Meksika )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısır Sarması Tarifi ( Meksika )
Mısır Sarması Tarifi ( Meksika )
1 ölçü mısır turtası ve pufları malzemesi
8 adet kurutulmuş misi koçanı yaprağı
üstü için:
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Bain-marie olarak kullanabileceğiniz
büyük
bir tencereye, yarısına kadar su koyarak kaynamaya bırakın
Mısır turtası yapar gibi malzemeyi aynen hazırlayın
Kurutulmuş mısır koçanı yapraklarını elinizle açın
Hazırladığınız malzemeden hemen hemen 2 çorba kaşığı kadar alarak yaprağın dip kısmına koyun
Yaprağın uç kısmını geriye, malzemenin üzerine doğru katlayın ve yaprakların kalan kısımlarını üst üste, malzeme çıkmayacak şekilde sarın
Yani sararken yaprağın dip kısmına malzemeyi doldurup, uç kısmını boş bırakın ve dip kısmına doğru kapatın
Koçanın hemen hemen yarısını doldurun
Sarmalarınızı bir süzgece koyarak, süzgecin dibi suya değmeyecek şekilde içinde su kaynayan tencereye yerleştirin
Eğer buhar tenceremiz varsa orada daha
rahat
olarak pişirebilirsiniz
Mısır koçanı yaprakları yumuşayıncaya kadar 40 dakika pişirin
Sarmalarınızı servis tabağına yerleştirip koçanları açın, üzerine erimiş tereyağı gezdirerek servis yapın
(Mısırın koçanı yenmez
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul