Yalnız Mesajı Göster

Mısır Sarması Tarifi ( Meksika )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Sarması Tarifi ( Meksika )



Mısır Sarması Tarifi ( Meksika )

1 ölçü mısır turtası ve pufları malzemesi
8 adet kurutulmuş misi koçanı yaprağı
üstü için:
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı

Bain-marie olarak kullanabileceğiniz büyük bir tencereye, yarısına kadar su koyarak kaynamaya bırakın
Mısır turtası yapar gibi malzemeyi aynen hazırlayın Kurutulmuş mısır koçanı yapraklarını elinizle açın Hazırladığınız malzemeden hemen hemen 2 çorba kaşığı kadar alarak yaprağın dip kısmına koyun Yaprağın uç kısmını geriye, malzemenin üzerine doğru katlayın ve yaprakların kalan kısımlarını üst üste, malzeme çıkmayacak şekilde sarın Yani sararken yaprağın dip kısmına malzemeyi doldurup, uç kısmını boş bırakın ve dip kısmına doğru kapatın Koçanın hemen hemen yarısını doldurun Sarmalarınızı bir süzgece koyarak, süzgecin dibi suya değmeyecek şekilde içinde su kaynayan tencereye yerleştirin Eğer buhar tenceremiz varsa orada daha rahat olarak pişirebilirsiniz
Mısır koçanı yaprakları yumuşayıncaya kadar 40 dakika pişirin Sarmalarınızı servis tabağına yerleştirip koçanları açın, üzerine erimiş tereyağı gezdirerek servis yapın (Mısırın koçanı yenmez)

Alıntı Yaparak Cevapla