Konu
:
Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi
Mantarlı Çitari Buğulama Tarifi
6 çorba kaşığı piyaz doğranmış mantar
1 kahve fincanı sirke
2 adet defne yaprağı
1 kahve fincanı balık suyu
4 adet çitari filetosu (250'şer gramlık)
4 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı Teremyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
1) Ateşe dayanıklı bir cam kap güvecin içini hafif yağlayıp balıkları yerleştiriniz
Üzerlerine yarımşar defne yaprağı, onun da üzerine mantarı ilâve ediniz
2) Tuzunu, sirke ve balık suyunu ve her balığın üzerine 1'er kaşık kremasını koyup ağzını sıkıca kapatarak ağır ateşte 12 dakika pişiriniz
3) Bir palet ile kırmadan balıkları başka bir kaba alınız
Balığın sosu yarım bardak olmalıdır
Fazla ise kaynatıp çektirip, ateşten alınız
4) Teremyağını ve maydanozu karıştırarak yedirip hemen balıkların üzerine döküp servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul