Yalnız Mesajı Göster

Portakal Şurubu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Şurubu Tarifi



Portakal Şurubu Yapılışı Mazemeleri

10 Portakal

6-7 Bardak şeker

4 bardak su

2 limon

Beş portakalın kabukları rendelenir üzerine şeker serpilerek 1-2 saat usaresi çıkması için bekletilir Diğer yandan kabuğu rendelenen ve diğer portakalların suyu sıkılır Şekere dört bardak su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır Rendelenmiş portakal kabukları tülbentten fazla sıkılmadan süzülür, bu süzülen koyu ve kokusu hoş olan kabukların suyu, portakal suyu ile beraber kaynayan şekerli suyun içine atılır ve bir taşım kaynatılır Tülbentten süzülerek sıcak sıcak kavanozlara konularak ağzı sıkıca kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla