Konu
:
Portakal Şurubu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Şurubu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Şurubu Tarifi
Portakal Şurubu Yapılışı Mazemeleri
10 Portakal
6-7 Bardak şeker
4 bardak su
2 limon
Beş portakalın kabukları rendelenir üzerine şeker serpilerek 1-2 saat usaresi çıkması için bekletilir
Diğer yandan kabuğu rendelenen ve diğer portakalların suyu sıkılır
Şekere dört bardak su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
Rendelenmiş portakal kabukları tülbentten fazla sıkılmadan süzülür, bu süzülen koyu ve kokusu hoş olan kabukların suyu, portakal suyu ile beraber kaynayan şekerli suyun içine atılır ve bir taşım kaynatılır
Tülbentten süzülerek sıcak sıcak kavanozlara konularak ağzı sıkıca kapatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul