Yalnız Mesajı Göster

Kaçamak Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaçamak Tarifi



KAÇAMAK

Malzemesi
Yarım kg mısır unu
8 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
100 gr tereyağı
100 gr beyaz peynir
Pul biber

Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biber katıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla