Konu
:
Yemek Pişirme Yöntemleri - Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Pişirme Yöntemleri - Buğulama
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Pişirme Yöntemleri - Buğulama
Yemek Pişirme Yöntemleri - Buğulama
Buğulama, yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilmesidir
Buğulama sırasında yağ kullanma zorunluğu olmadığı için sağlıklı bir yemek pişirme yöntemidir
Haşlama yönteminde yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolması ihtimali vardır
Buğulamada bu sakınca yoktur
Dünyanın bir çok mutfakları buğulama yöntemini kullanırlar
Çin mutfağında ve Avrupa mutfaklarında sebzeler buğulama yoluyla pişirilirler
Türk mutfağında buğulama yöntemi fazla sık kullanılmaz
Buğulama yöntemi genellikle hamsi buğulama gibi bazı balık yemeklerinde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul