Yalnız Mesajı Göster

Dil Baliği Pişirme Yöntemleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Baliği Pişirme Yöntemleri



DİL BALIĞI

Dil balığı, küçük, orta boylu, ince pullu, yassı, gözleri sağda, sol yanı renksiz ve gözsüz, sırt yüzgeçleri gözlerinin önüne kadar uzanan, iri kemikli bir balıktır Büyük cinsleri 60 santimetre boyunda olabilir Dibi kumlu sığ denizlerde yaşar Bulunduğu yerin rengini alır Beyaz, lezzetli eti vardır 250-400 gram ağırlığında olanlar tercih edilirler Siyah derisi yüzüldükten sonra tavaya elverişlidir En lezzetli zamanları Kasım ve Mart arasındadır

DİL BALIĞI



Alıntı Yaparak Cevapla