Konu
:
Portakal Kompostosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Kompostosu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Kompostosu Tarifi
Portakal Kompostosu Tarifi
5 yafa portakalı
2 bardak toz şeker
2 bardak su
1 kahve kaşığı limon
Kalın kabuklu yafa portakallarının bir bıçakla üzerleri hafif hafif kazınır sonra kabukları soyulur
Kabukların içindeki beyazlar bıçakla alınarak atılır ve bir tencereye konulur, üzerlerine su ilâve edilir
Tencerenin kapağı kapatılmadan ateşe oturtulur
Kabuklar yumuşayınca tencere ateşten indirilir, suyu süzülür ve süzülen su dökülür
Haşlanan kabuklar boş tencereye konularak üzerlerine toz şeker, 2 bardak su ve limon suyu ilâve edilerek orta ısıdaki ateş üzerine konulur
Karıştırılmak suretiyle şeker eritilir ve şekerler eriyince 15-20 dakika tencere kaynatılır
Bu sırada bütün halinde bir kenarda duran iç portakallar halka halka kesilir, bıçağın ucu ile çekirdekleri çıkarılır ve bunlar çukur bir tabağa döşenir
Sonra tencere ateşten indirilir ve içindeki şurup, kâseye veya tabağa döşenen dilim ya da halka şeklinde doğranmış portakalların üzerine dökülür
Kâse ya da tabağın üzeri bir kapakla kapatılır
Soğuyunca tabaklara alınarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul