10-28-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Omlet Tarifi
6 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 küçük soğan (ince halkalara doğranmış)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı soğuk su
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağ kızdırıp, soğanları ekleyerek 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız
Orta boy bir kasede yumurta, tuz, biber, su ve maydanozu çatalla iyice çırpınız
Kalan 1 çorba kaşığı yağı, büyük bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtalı karışımı akıttıktan sonra karıştırınız Birkaç saniye, dibinin biraz tutması için bekleyiniz Spatulayla, omletin kenarını kaldırıp, tavayı öne doğru eğerek üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup birkaç saniye, omletin dibinin yeniden biraz tutması için bekleyiniz
Omletin üstüne pişmiş soğanları boşaltıp, tavayı yeniden öne eğerek, spatulayla omleti yarım daire biçiminde ikiye katlayınız
Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız Omleti ikiye yada üçe keserek servis ediniz
Not: Soğanlı omleti, kızarmış patates ve brüksellahanasıyla servis edebilirsiniz
|
|
|