Yalnız Mesajı Göster

Omlet Suflesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Omlet Suflesi Tarifi



Omlet Suflesi Tarifi

15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı

1 çorba kaşığı pudra şekeri

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

1 yumurtanın sarısı

8 yumurtanın akı

1 çorba kaşığı ince limon kabuğu rendesi

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla 22,5X30 cm boyutlarındaki bir tepsiyi hafifçe yağlayıp üstüne pudra şekerini serpiniz Fazla pudra şekerini silkeleyip, tepsiyi bir kenara bırakınız

Büyük bir kasede toz şeker, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini çatalla iyice karıştırınız Başka bir büyük kasede yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip, madeni bir kaşıkla yumurta sarısı karışımına katınız

Karışımı hazırladığmız tepsiye döküp, bıçakla üstünü bombeli biçimde düzleştiriniz Tepsiyi fırının orta katına sürüp 8-10 dakika, sufle hafif kahverengi olana kadar pişiriniz

Sufleyi fırından çıkarıp, hemen servis ediniz

Not: Fırında pişirilen omlet süresiyle, ocakta pişirilen omlet arasında oldukça fark vardır Omlet suflesini sade ya da dövülmüş kremayla tatlı olarak servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla