Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Mantı Tarifi



DOMATESLİ MANTI

Malzemesi
3 yemek kaşığı Tamek Salçacık
250 gr un
200 gr irmik
400 gr kıyma
½ demet fesleğen
2 yemek kaşığı sirke
3 adet soğan1–2 adet acı kırmızı biber
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarımsak
150 ml zeytinyağı
100 gr mantar
500 gr domates
Toz şeker
Tuz
Karabiber

Hamur için, 200 gr un, irmik ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 60 dk buzdolabında bekletin İç için, 2 adet soğan ve sarımsağı ayıklayıp kıyın 2 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayla kavurun Tuz ve karabiberle tatlandırın Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın Kenarlarını düzeltip 5 cmlik kareler kesin Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın Bol tuzlu suda 8 dk haşlayın Delikli kepçe ile çıkartın
Domateslerin kabuklarını soyup, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın Kalan soğanları küçük küçük doğrayın Kalan zeytinyağını kızdırın Soğanları, mantarları ve bütün olarak acı biberleri yağda kavurun Tamek Salçacığı ilave edin Tavuk suyu, sirke ve ½ su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dk ısıtın Fesleğen yaprakları ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla