Konu
:
Domatesli Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Mantı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Mantı Tarifi
DOMATESLİ MANTI
Malzemesi
3 yemek kaşığı Tamek Salçacık
250 gr
un
200 gr
irmik
400 gr
kıyma
½ demet fesleğen
2 yemek kaşığı sirke
3 adet
soğan
1–2 adet acı kırmızı
biber
1 su bardağı
tavuk
suyu
1 diş
sarımsak
150 ml
zeytinyağı
100 gr
mantar
500 gr
domates
Toz şeker
Tuz
Kara
biber
Hamur için, 200 gr
un, irmik ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 60 dk
buzdolabında bekletin
İç
için, 2 adet
soğan
ve sarımsağı ayıklayıp kıyın
2
yemek
kaşığı zeytinyağında kıymayla kavurun
Tuz ve kara
biber
le tatlandırın
Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın
Kenarlarını düzeltip 5 cm
lik kareler kesin
Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın
Bol tuzlu suda 8 dk
haşlayın
Delikli kepçe ile çıkartın
Domateslerin kabuklarını soyup, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın
Kalan
soğan
ları küçük küçük doğrayın
Kalan zeytinyağını kızdırın
Soğanları,
mantar
ları ve bütün olarak acı
biber
leri yağda kavurun
Tamek Salçacığı ilave edin
Tavuk suyu, sirke ve ½ su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın
Tuz, kara
biber
ve toz şeker ile tatlandırın
Mantı ve
domates
dilimlerini ilave edip 5 dk
ısıtın
Fesleğen yaprakları ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul