Konu
:
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı
Tarifi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru İzmir üzümünü, ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirin
Süzgece alıp iyice yıkayın
Ocak üzerinde tencereye, 1 çay bardağı kuru üzüm ve 5 su bardağı soğuk su koyup, karıştırın
Tencereyi kaynamaya başladıktan sonra, kapağını hafif aralık bırakarak kapatın
Ocak ısısını en düşük pozisyona getirin
10 -
15
dakika sonra üzümler yumuşamış olacaktır
1 su bardağı toz şekeri de ekleyip karıştırın
Hoşafı 3 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin
Soğuk olarak servis yapın
Not:
Şeker
miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul