Yalnız Mesajı Göster

Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi



Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi

1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı soğuk su

1 çay bardağı çekirdeksiz kuru İzmir üzümünü, ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirin Süzgece alıp iyice yıkayın Ocak üzerinde tencereye, 1 çay bardağı kuru üzüm ve 5 su bardağı soğuk su koyup, karıştırın Tencereyi kaynamaya başladıktan sonra, kapağını hafif aralık bırakarak kapatın Ocak ısısını en düşük pozisyona getirin 10 - 15 dakika sonra üzümler yumuşamış olacaktır 1 su bardağı toz şekeri de ekleyip karıştırın Hoşafı 3 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin Soğuk olarak servis yapın

Not: Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla