Konu
:
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
300 gr iri kuru üzüm
6 bardak su
1 bardak toz şeker
Bir tencereye yıkanmış iri kuru üzümler konulur ve üzerine su ilâve edilir
Üzümler yarım gün suda bekletilir
Bu süre dolunca tencereye şeker katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur
Üzümler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır
Hoşaf soğuyunca
servis
yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul