Konu
:
Kuru Erik Hoşafı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Erik Hoşafı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Erik Hoşafı Tarifi
Kuru Erik Hoşafı Tarifi
350 gr kuru erik
6 bardak su
1 bardak toz şeker
Bir tencereye yıkanmış çekirdekli kuru erikler konulur ve üzerine su ilâve edilir
Erikler yarım gün suda bekletilir
Bu süre dolunca tencereye
şeker
katılır ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta derecedeki ateş üzerine oturtulur
Erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır
Hoşaf soğuyunca tabaklara alınarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul