Konu
:
Safranlı Pirinç Topları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Pirinç Topları Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Pirinç Topları Tarifi
Safranlı Pirinç Topları Tarifi
Malzeme:
80 gram Bizim Mutfak Baldo pirinç
60 gram mantar
45 gram Teremyağ
5 gram sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı Safran
1 paket Bizim Mutfak Tavuk Suyu
30 gram parmesan peyniri
tuz,karabiber
Kızartmak İçin :
Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
Harcı İçin :
1 kase Bizim Mutfak Un
1 kase Galeta unu
2 adet yumurta
Pirinci ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra süzün
Soğan ve sarımsakları kıyın
Mantarları dilimleyin
Orta boy bir tencerede Teremyağı eritip sırasıyla soğan, sarımsak ve mantarları hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
Safranı ilave edin
Pirinçleri ekledikten sonra orta ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun
Paket üzerindeki tarife göre tavuk suyunu hazırlayın
Tavuk suyunu ilave edin
Suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin
Pirinçlerin piştiğinden emin olduktan sonra, bir tutam tuz (parmesan peynirinde yeterince tuz olacağından tuzun miktarına dikkat etmek gerekiyor) ve karabiberle tatlandırıp ocağın altını kapatın
Parmesan peynirini ilave edip pilavı karıştırın
Katılaşıp soğuyunca ceviz büyüklüğünde toplar elde edin
Bu topları sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın
Panelenmiş pirinç toplarını derin dondurucuda dondurun ve bir kez daha galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın
İsteğe göre domates ve pesto sos ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul