Yalnız Mesajı Göster

Domates Turşusu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Turşusu Tarifi



Domates Turşusu

Malzemeler:
Domates, tuz, sarımsak

HAZIRLANIŞI :
Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir
Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir
Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir

Alıntı Yaparak Cevapla