Konu
:
Espresso Kek Ve Dondurma Keyfi
Yalnız Mesajı Göster
Espresso Kek Ve Dondurma Keyfi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Espresso Kek Ve Dondurma Keyfi
Espresso Kek ve Dondurma Keyfi
1 yemek kaşığı hazır kahve (15 ml)
1 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
2 yemek kaşığı esmer şeker (40 gr)
1 yumurta
1 kahve fincanı un (50 gr)
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı krema (15 ml)
4 top Carte dOr Kaymaklı Dondurma
Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın
Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın
Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin
Yavaş yavaş unu ilave edin ve metal bir kaşıkla karıştırın
Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın
4 adet kalın espresso fincanını veya fırın kabını yağlayın
Hazırladığınız karışımı paylaştırın
Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin
1/3ü suda kalacak şekilde sıcak su doldurun
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin
İçine soktuğunuz kürdan kuru çıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz
Kürdan ıslak çıkıyorsa ve üstleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile örtüp pişirmeye devam edin
Kekleri fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika soğumaya alın
Üzerlerine birer top Carte dOr Kaymaklı Dondurma koyun
İsteğinize bağlı olarak çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul