Konu
:
Çingene Palamudu Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çingene Palamudu Tava Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çingene Palamudu Tava Tarifi
Çingene Palamudu Tava Tarifi
8 adet çingene palamudu
1/2 su bardağı rafine yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon, 4'e yarılmış
2 çorba kaşığı un
Balığın kulaklarından bağırsaklarını çekerek çıkarınız ve karnını yarmayınız, balığı yarım santim kalınlığında dilimleyip yıkayınız
Kuruladıktan sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve balıkları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartıp yanında yarımşar limon ve piyaz doğranmış soğan ile servis yapınız
Not: 15 Eylül'de çıkıp 15 Ekim'e kadar devam eden küçük palamuda, «Çingene Palamudu» denir ve yalnız tavası makbuldür
Bir kişiye bir çingene palamudu yeterlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul