Yalnız Mesajı Göster

Havai Rulosu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havai Rulosu Tarifi



Havai Rulosu Tarifi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

3 yumurta

100 gr (1/2 su bardağından biraz az) toz şeker

100 gr (3/4 su bardağı) un (elenmiş)

1 kahve kaşığı vanilya esansı

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Harcı:

125 gr (1/2 su bardağı) krema

2 çorba kaşığı vişne suyu

1 küçük muz (kabukları soyulup zar biçiminde doğranmış)

125 gr mandalina yada portakal (zar biçiminde doğranmış)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız 20x30 cm'lik bir rulo tepsisini alüminyum kağıtla kaplayıp 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayarak bir kenara bırakınız

Yumurtaları ve toz şekeri ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz Kaseyi yarısına kadar sıcak su dolu bir tencereye yerleştirip ağır ateşe oturtunuz

Yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile yumurta ve toz şekeri, karışım iyice koyu ve sert olana kadar çırpınız

Kaseyi tencereden çıkarıp madeni kaşık yada spatulayla un ve vanilya esansını ekleyiniz

Hazırladığınız bu hamuru yağladığınız tepsiye döküp bıçağın tersiyle düzeltiniz Tepsiyi fırına sokup 7-8 dakika, ortasına batırılan bir bıçak temiz çıkana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarınız Kek büyüklüğünde bir yağlı kağıdı tezgaha koyunuz Üstüne pudra şekerini serpip keki, tepsiyi ters çevirerek kağıdın üstüne çıkarınız Kekin üstünde kalan alüminyum kağıdı alıp atınız

Keskin bir bıçakla, rulo yapmayı kolaylaştırmak için, kekin tabanından 5 cm kesiniz Yağlı kağıdın yardımıyla (kağıt içerde kalacak biçimde) keki rulo yapıp, soğumaya bırakınız

Harcını hazırlamak için, kremayı orta boy bir kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile iyice çırpınız Madeni bir kaşıkla vişne suyunu, muz ve mandalina yada portakalı ekleyiniz

Ruloyu yavaşça açıp yağlı kağıdı atınız Kalın bir bıçakla hazırladığınız içi döşeyip yeniden rulo yapınız

Ruloyu servis tabağına koyup dilimleyerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla