Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Suyu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Suyu Tarifi



Tavuk Suyu Tarifi

2 adet havuç (kazınıp, doğranmış)

200 gr doğranmış kereviz

1 demet maydanoz sapları

2 adet soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)

1 demet maydanoz sapları

2 dal taze kekik

2 Kg tavuk

6 adet karabiber

2 adet defne yaprağı

Tavuğu ya da tavuk parçalarını kalın tabanlı bir tencereye koyun Üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin Harlı ateşte bir taşım kaynatın, ateşi kısın Tencerenin üzerinde oluşan kefi alıp, atın Havuç, kereviz, karanfil saplanmış soğan, kekik, defne, maydanoz ve tane karabiberleri ilave edin Tavuğun üzerine iki parmak aşacak kadar soğuk su ilave edip, harlı ateşte bir taşım kaynatın Ateşi iyice kısıp, yaklaşık 2 saat kaynamaya bırakın Bu arada zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın Bu sürenin sonunda tenceredeki tavuk suyunu ince tel süzgeçten temiz bir kaba süzün Soğuyunca üzerini örtüp buzdolabına kaldırın 3-4 gün içinde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla