Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Suyu Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Suyu Tarifi



1,5 kglık bir tavuk

3 çorba kaşığı zeytinyağı

200 gr kuşbaşı sığır eti

2 adet havuç

1 adet pırasa

2 litre su

tuz

1 yumurta akı

Tavuğu bol suda yıkayın Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve bütün tavuğu bu yağda 10 dakika çevirerek kızartın Havucu ve pırasayı halka halka kesin Suyu büyük bir tencerede kaynatın Tuzlayın Tavuğu, eti ve sebzeleri suya atın ve bir saat pişirin Tavuğu sudan çıkarın Tavuğu istediğiniz bir yemekte kullanın Yumurta akını 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın Et suyuna karıştırın Et suyunu biraz soğutun Tülbentten geçirerek süzün Sonra tekrar ısıtıp servis yapın

Not: Tavuk suyunu çeşitli iç malzeme ile birlikte pişirdikten sonra bir yumurta sarısı ile terbiye yaparak, daha da lezzetlendirebilirsiniz Yumurta sarısı ile biraz limon suyunu karıştırın ve ılık çorbaya karıştırarak katın Sonra çorbayı ısıtabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla