Konu
:
Tavuk Suyu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Suyu Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Suyu Tarifi
1,5 kg
lık bir tavuk
3 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr
kuşbaşı sığır eti
2 adet havuç
1 adet pırasa
2 litre su
tuz
1 yumurta akı
Tavuğu bol suda yıkayın
Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve bütün tavuğu bu yağda 10 dakika çevirerek kızartın
Havucu ve pırasayı halka halka kesin
Suyu büyük bir tencerede kaynatın
Tuzlayın
Tavuğu, eti ve sebzeleri suya atın ve bir saat pişirin
Tavuğu sudan çıkarın
Tavuğu istediğiniz bir yemekte kullanın
Yumurta akını 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın
Et suyuna karıştırın
Et suyunu biraz soğutun
Tülbentten geçirerek süzün
Sonra tekrar ısıtıp servis yapın
Not: Tavuk suyunu çeşitli iç malzeme ile birlikte pişirdikten sonra bir yumurta sarısı ile terbiye yaparak, daha da lezzetlendirebilirsiniz
Yumurta sarısı ile biraz limon suyunu karıştırın ve ılık çorbaya karıştırarak katın
Sonra çorbayı ısıtabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul