10-28-2012
|
#2
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Yumurta Tarifi
Ispanaklı Yumurta
Gerekli malzeme:
750 gr ıspanak
4 yumurta
3 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Ispanakları temizleyip bol suda yıkayın İyice süzüp iri iri doğrayın Soğanları soyup kıyın
Sıvıyağı tavada ısıtın Soğanı ekleyip 3-4 dakika pembeleşinceye kadar soteleyin Ispanak, tuz ve karabiberi ilave edip pişirin
Yumurtaları ıspanakların ortasına kırıp kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirin Kırmızı tozbiberi serpiştirip sıcak olarak servis yapın
Ispanaklı Yumurta
Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet yumurta
Tuz
Pul biber
Karabiber
Ispanaklar yıkanır, süzülür, doğranır Tencereye aktarılır Üzerine ince kıyılmış soğan, tuz ve yağ eklenir, karıştırılır (Hiç su konmaz) Tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte hiç açmadan 25 dakika pişirilir Süre sonunda ıspanakların aralarına 4 adet oyuk açılır Oyuklara yumurtalar kırılır Üzerine karabiber ve pul biber serpilir Ağzı kapalı olarak yumurtalar istenen kıvamı alana kadar pişirilir
ISPANAKLI YUMURTA
1/2 kg ıspanak
6 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
Ispanağı ayıklayıp yıkayınız İncecik kıyarak tencereye koyunuz Yağ tuz, ince kıyılmış soğan ilâve edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Küçük bir tepsiye yerleştirip yumurta adedine göre yuva açınız Her yuvaya bir yumurta kırıp üzerine tuz serpiniz Kapak örtüp aklar hafif sertleşinceye kadar pişiriniz Arzuya göre üzerine karabiber serpiniz
ISPANAKLI YUMURTA
Malzeme:
1/2 kg ıspanak
3 yumurta
1 adet soğan
Biraz sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Ispanağı iyice yıkayıp, doğrayın Soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurduktan sonra, ıspanakları ilâve edin Rengi koyulaşıncaya kadar kavurun Yumurtaları aralıklı kırıp, dağıtmadan pişirin
ISPANAKLI YUMURTA
Malzeme:
500 gr ıspanak
2 soğan
6 yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Bir tencereye ayıklanmış doğranmış ıspanakları koyup kendi suyuyla haşlayın Suyunu süzün ve elinizde sıkarak suyunu çıkartın Sonra bir tencereye yağ ile soğanları koyup kavuran Sonra ıspanağı katın Ispanaklara yarım bardak su koyup ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin Ispanakları çatalla keserek 6 adet yuvarlak hazırlayın ve yumurtaları bu yuvarlakların içine kırın
ISPANAKLI YUMURTA
MALZEMESİ:
750 gr ıspanak
6 yumurta
2 adet soğan
sıvı yağ
karabiber
kırmızı biber
tuz
Kızgın yağda ince doğranmış soğanı pembeleştirip tuzunu ekleyin Ispanağı ve karabiberi soğanın üzerine ekleyip karıştırarak öldürün Ispanağın üzerinde oyuklar açıp yumurtaları oyukların içine kırın ve kırmızıbiberini serpiştirin Kısık ateşte yumurtaların akı beyazlayıncaya kadar pişirin
|
|
|
|