Yalnız Mesajı Göster

Malatya Mutfak Kültürü Hakkınada Bilgi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Mutfak Kültürü Hakkınada Bilgi



Malatya Mutfak Kültürü Hakkınada Bilgi

İç Anadolu ile Doğu Anadolunun buluştuğu yöre mutfağında kırmızı et yemeklerin tamamlayıcısıdır Malatyanın dünyaca meşhur kayısısı ile birlikte kendine mahsus tarhanası da giderek daha fazla tanınıyor Malatya yemeklerinde fark yaratan önemli bir öğe de yabani otların kullanımı Yörede anık, kızoğluk ve yarpuz adıyla bilinen yaban otları yemeklerin tatlandırılıp, aromalandırılmasında kullanılan başlıca taze baharatlardır Kışların sert geçtiği bölgede kışa hazırlık, yaz sıcaklarında sebzelerin kurutulmasıyla başlar ve hemen her Anadolu kentinde olduğu gibi tarhana, salça, erişte, pekmez ve pestil yapımıyla desteklenir Fakir kellesi, ilişemen, bulgur herlesi, ergibaz gibi yöreye mahsus yemekleri ise ancak yaşlı hanımlar biliyor Sahip olduğu zengin çeşitleri ve orijinal yapım teknikleriyle Malatya mutfağı mutlaka tanıtılıp, araştırılması gereken bir Anadolu mutfak değeri

Alıntı Yaparak Cevapla