Konu
:
Rezeneli Bouillabaisse Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rezeneli Bouillabaisse Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rezeneli Bouillabaisse Tarifi
Rezeneli Bouillabaisse Tarifi
1 adet levrek (350 gram)
1 adet tekir
200 gram yeşil kısmıyla taze rezene
6 adet temizlenmiş kalamor (170 gram)
80 gram havuç
60 gram kuru soğan
60 gram kereviz
Defne yaprağı
Un
Sızma zeytinyağı
Tuz
Levrek ve tekiri temizleyip flato çokartın
Balıkların baş ve kuyruk kısımlarını ayrı bir kapta saklayın
Filetoları parçalara bölup una bulayın ve tavada zeytinyağıyla her iki tarafını 1 dakika soteleyin
Kereviz, havuç, soğan ve rezenenin yeşil kısmını çok ince doğrayıp rezenenin beyaz tarafını ince dilimleyin
Tencereye aktarıp 2 çorba kaşığı zeytinyağı, ayrı bir kaba ayırdığınız balıkların baş ve kuyruk kısmı defneyaprağı, 2 su bardağı su ve 1 su bardağı balık suyuyla, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Piştikten sonra tencereden balıkların baş ve kuyruk kısmını çıkartıp blenderde çekerek lezzeti ve kıvamı yoğun bir balık suyu hazırlayın
Rezeneyi ayıklayıp şerit kesin
Tavada 2 çorba kasığı zeytinyağıyla yüksek ateşte soteleyin
5 dakika sonra kalamarı, ekleyip kısık ateşte pişirin buharlaşması için bekletin
Tekir ve levreği de ilave edin
Bir tutam tuz serpip tencerenin kapağını kapatın 20 dakika pişirin
Rezeneli bouillabaiseyi (balık çorbası) isteğe göre ince doğranmış maydonozla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul